![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, gdyż nie wiem jak najpeiej napisać program, by był jak najbardziej optymalny w działaniu, proszę o radę. Zadanie Mam tekst i sprawdzam jego długość funkcją zwraca mi ona szerokość danej zmiennej do której jest przypisany tekst, w pikselach. Następnie stawiam warunek, co ma się stać z tym tekstem, jeżeli będzie on dłuższy niż 350 px. Cała trudność polega na tym, że tekst ma być pisany w jednej linii do ostatniej spacji, która jest przed wartością 350 px, następnie pozostała część tekstu ma zostać przeniesiona do następnej linii już w całości. Przykład Tekst ma 380 pikseli szerokości, a ostatnia spacja przed 350 px znajduje się na szerokości 345 px. Czyli cały tekst dzielimy na 2 części tą do 345px i tą co zostanie. Jak to zrobić? Ten post edytował Krisu 5.07.2008, 17:48:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe, że to wina konfiguracji serwera. Chciałbym dać Ci repa za pomoc, ale chciałbym, żeby jeszcze ktoś pomógł mi zoptymalizować ten kod.
Bo nie widzi mi się wykonywanie pętli 70 razy, jeśli literek jest ok 50... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:22 |