![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Tworzę pewnien serwis i mam problem związany z systemem newsów. Potrafię zrobić taki system ale schody dla mnie zaczynają się jak próbuję dodać możliwość komentowania do tego systemu. Jeśli ktoś zna jakąś ogólną budowę takiego systemu, pseudokody i fragmenty kodów to proszę o pomoc! Z góry dziękuję. :idea: :?: :!: P.S. - to forum jest dziełem sztuki! ![]() -------------------- YoNo
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod ktory tu przedstawie bedzie dzialal tak:
news.php wytswietla tytuly newsow, lub jak bedzie jakis konkretny wybrany to caly ten konkretny news razem z jego komentarzami i od razu z formularzem do dodania kolejnego, mam taki nawyk robienia wszytskiego razem w jednym pliku [dodane] a jednak bedzie na dwoch plikach:) [/dodane] [php:1:54b0ac08d1]<?php if(!isset($_GET['id_news'])) { $zapytanie = ("SELECT id, tytul, data, autor FROM news LIMIT 30"); $dzialaj = mysql_query($zapytanie); while ($wynik = mysql_fetch_row($dzialaj)) { echo "<a href=news.php?id_news=$wynik[0]>$wynik[1]</a>,$wynik[2],$wynik[3]"; } }else { $zapytanie = ("SELECT id, tytul, data, tresc, autor, email FROM news WHERE id = $id_news"); $dzialaj = mysql_query($zapytanie); $wynik = mysql_fetch_row($dzialaj) echo "$wynik"; $zapytanie = ("SELECT id, tresc, data, autor, email FROM komentarze WHERE id_news = $id_news"); $dzialaj = mysql_query($zapytanie); $wynik = mysql_fetch_row($dzialaj) while ($wynik = mysql_fetch_row($dzialaj)) { echo "$wynik"; } //tutaj wstaw formularz do dodawania komentarzy z polem hidden o wartosci $id_news } ?>[/php:1:54b0ac08d1] plik komentarz czy dodaj_komentarz masz powyzej w moim poscie (dodawanie komentarza) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:21 |