![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Postanowiłem założyć ten temat, by prowadzić w nim dyskusje na temat przeglądarek. Jak mówi stare przysłowie - "Koń jaki jest, każdy widzi.". A jak to jest z przeglądarkami? Dlaczego IE traci na rzecz Fx i Opery (ewentualnie Safari). Jaka przeglądarka jest najlepsza dla dewelopera, a jaka dla użytkownika? Co powoduje, że ludzie oszaleli na punkcie bicia rekordu przez Mozillę oraz czego można się spodziewać po IE8? A może coś Ciebie denerwuje w jakiejś przeglądarce?
Zapraszam do dyskusji. P.S. Proszę powstrzymać się od bezsensownych tekstów w stylu - "IE to badziew, bo tak". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 20 postach znudziło mi się czytanie... ;p
Napiszę więc co myślę jeśli się powtórzę to przepraszam. IE pierwsza przeglądarka potem opera i ff ale ff wygrał mam dość ludzi używających IE, po prostu dla mnie jako dla programisty IE jest dziurawe jak nie wiem jak pierwszym dowodem jest choćby xhtml 1.1 którego po prostu nie obsługuje strona się ściąga a nie wyświetla. Kolejnym błędem jest dziurawy css co doprowadza mnie do gorączki, napisałem ładną stronkę pod ff patrze na opere to da się wytrzymać minimalne zmiany bądź żadne a IE?? Co można powiedzieć top jest na dole stopka na górze a menu w ogóle wyleciało poza stronę, a rozwijane menu o ile jest na swoim miejscu to trzeba dorzucić my dwa kilogramy js by jakoś to wyglądało, brak max-height itd... Mam nadzieję, że IE 8 będzie w 100% zgodne z css 3 i xhtml 1.1 tak by nie trzeba było specjalnie dola niego tworzyć nowych arkuszy styli. Ponadto mam nadzieję, że MS wymusi zmianę przeglądarki na ósemkę totalnie eliminując wszystkie wersje mniejsze od siódmej bo z nią da się jeszcze ostatecznie żyć... Co do opery to nie mam nic po prostu przyzwyczajałem się do ff i przy nim na razie zostanę miałem jeszcze przyjemność z jakąś przeglądarką wc3 ale to była tragedia nawet google, onet czy wp nie wgląda tak jak powinno... Ludzie zbawcie się i nie używajcie IE w obecnej postaci, dajecie nam programistom kupe dodatkowej roboty! <-- Programuję a bynajmniej się staram z xhtml 1.1 w full z WC3 --> Ten post edytował ShadowD 3.07.2008, 14:43:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:37 |