![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukam ekipy do gry w przeglądarce. Każdy z uczestników będzie dostawał %-ty z zysków z gry zależności od waszych starań. Poszukuję: - Kilku programistów - Grafika - Moderatorów Forum Co do gry.. Mam wszystko napisane na kartce papieru jak to ma wszystko wyglądać. Zapraszam Moje gg; 4067100
Powód edycji: dodałem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Człowieku napiszę Ci tak jak inni napisali mi jak probowałem napisać grę...
Porywasz się z klawiaturą na słońce... 1. Pewnie masz już pomysł jak tak to załóż bloga/forum i opisz go dokładnie. 2. To jest więcej pracy niż wydaje Ci się zresztą mi też. 3. Jeśli nie rozpiszesz sobie wszystkich informacji na kartkach ~100 to nie masz się co brać za programowanie 4. Taki projekt trzeba mocno zabezpieczyć a to jest bardzo trudne 5. Czy dasz na przegłosowanie twój pomysł, czy będzie tak jak sobie to wymarzyłeś? 6. Na początku zysków to nie ma, a za to są koszta na to też mamy dać? A ogólnie spoko wiele osób próbowało (ja też, a nawet próbuje dalej) ale nic z tego nie wychodzi. Do takiego projektu dobrze jak masz 10 kolegów którzy znają się na programowaniu i są chętni do pomocy (ja niestety takich nie miałem) bez tego na początku trudno w ogóle ruszyć... Na koniec taka rada, przez pierwsze 1-2 miesiące nie myśl o kodzie tylko o kartkach i ołówku planowanie wglądu działania itd, w innym przypadku zajdziesz do punktu w którym będziesz musiał zaczynać od początku ja przeżyłem z 5 przepisywań kodu od zera a zatrzymałem się na wyglądzie i działaniu tz nie wiedziałem jak to wszystko połączyć by kod nie był śmietnikiem do którego wrzycasz coraz to nowe pomysły a w końcu już nie wiesz co do czego i zaczynają się dziać dziwne rzeczy choćby nadpisywanie zmiennych... Ps Mogę nawiązać współpracę polegającą na połączeniu projektów... (GG w profilu) Ten post edytował ShadowD 2.07.2008, 14:09:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 22:49 |