![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym roku zdawałem maturę - moje wyniki to 66% rozszeżona matematyka, 62% rozszeżona fizyka, więc raczej bez szaleństw. Zastanawiam się nad podjęciem studiów na Politechnice Wrocławskiej, Wydział Elektroniczny - Informatyka. Zastanawiam się jednak, czy za 5 lat rynek pracy wziąż będzie "korzystny" dla absolwentów tego kierunku... czy w pewnym momencie nie "wyczerpie" sie zapotrzebowanie na absolwentów Informatyki? Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że nikt wróżką tutaj nie jest - ale jako, że częśc z Was takowe studia ukończyła, albo ukończy, to na pewno jakieś przypuszczenia i opinie na ten temat macie. Jak jest obecnie? Czy dosyc latwo znalezc po nich dobrze platna prace (za taką uznaję te 4-5 tys miesięcznie)? Oczywiście chodzi mi o studia na Politechnice Wrocławskiej, Wydział Elektroniczny. Jeśli nie Informatyka, to zastanawiam się jeszcze nad Automatyką i Robotyką, na tym samym wydziale...
Ten post edytował arszawin 1.07.2008, 12:32:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A teraz ja mam pytanko (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Co sądzicie o studiach zaocznych/wieczorowych oraz normalnej pracy, oczywiście już np. jako programista. Czy lepsze są studia dzienne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A teraz ja mam pytanko (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Co sądzicie o studiach zaocznych/wieczorowych oraz normalnej pracy, oczywiście już np. jako programista. Czy lepsze są studia dzienne? Jak dla mnie kwestia podejścia. Jeśli np. miałbym dobrą pracę, nieźle płatną to wybrałbym zaoczne by jedynie powiększyć swoją wiedzę i zdobyć papierek. Jeśli bym takiej pracy nie miał to dzienne. Teoretycznie wiele się nie różnią, poza tym, że na dziennych więcej tej wiedzy złapiesz, bo zaoczne przyznam troche rozleniwiają.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:20 |