![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
tak sie zastanawiam, jesli chce byc programista, na poczatek programista PHP, dzis nic nie umiem, ile czasu wedlug was potrzebuje zeby nauczyc sie wszystkiego co jest mi potrzebne zeby dotrzec do zalozonego celu? I w jakiej kolejnosci powinienem sie uczyc tych rzeczy, tzn. od czego zaczac, co potem i co dalej. Pozdrawiam, Robert |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie znajomość podstawowych praw matematyki jest niezbędna podczas programowania.
Przecież najpopularniejsza instrukcja warunkowa 'if, elseif ..' wykorzystuje prawa matematyki (prawa Bool'a). Nie znając dobrze tautologii trudno o poprawne definiowanie warunków logicznych. Wracając do głównego tematu to ja naukę programowania w PHP zacząłęm na studiach. Na studiach jak to na studiach jest to w wszystko przedstawione szybko i w małym stopniu. Czyste podstawy. Dopiero gdy poszedłem na 4 miesiące na praktyki nauczyłem się w miare dobrze programować w tym języku. Podstawy OOP, systemy szablonów, PDO, jQuery. Potem przyszedł czas na pierwszy framework i korzystanie z ORM'a. W tej chwili minął już ponad rok od przygody z PHP i pracuję w dużej firmie programistycznej znanej w całej polsce. Wniosek z tego jeden. Rzućcie sie na głęboką wodę jaką w moim przypadku były praktyki, które naprawde dużo mi dały. W tej chwili doszkalam się z zakresu Oracl'a oraz myślę o zrobieniu certyfikatu PHP5 ZCE. Pozdrawiam i Powodzenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 06:30 |