![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 3 Dołączył: 26.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem amatorem jeśli chodzi o php i mysqla, uczę się go od kilku dni. Problemem nie jest dla mnie składnia php, bo dobrze znam składnię C++, która jest podobna, lecz ogranicza mnie wyobraźnia... Mianowicie, chciałem zrobić sobie taką mini grę. Tzn rejestrujesz się, logujesz i masz jakąś tam postać, której możesz rozdać np 20 statystyk (np do siły, zręczności itp). Potem, wybierasz innego usera i walczysz z nim. Stworzyłem (a raczej połączyłem 2 i przerobiłem lekko) system logowania i rejestrowania. I tutaj zaczyna się problem. Może po kolei. Tabela do logowania wygląda tak:
Podczas rejestracji, zapisywany jest login oraz zakodowane md5 hasło. No i co dalej? Myślę, że stworzyć tabelę np wojownik, w której będzie wojownik_id, user_id (z tabeli users), sila, zrecznosc etc... I tu się już gubię... Nie wiem jak powiązać te tabele, tak, by jak ktoś zalogiuje się swoim loginem i haslem, zobaczył statystyki czyli nick, sila itp tylko swojego wojownika. Tzn logując się by miał dostęp do swojej postaci i jej statystyk, które są zapisane w innej tabeli. Nie wiem nawet jak wyświetlić owe statystyki przypisane do zalogowanego użytkownika. Prosiłbym o pomoc, za którą bardzo bym podziękował. Jeśli potrzeba, wrzucę kod wszystkich obecnych plików. Ten post edytował batman 26.06.2008, 15:05:04
Powód edycji: poprawiłem temat
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 3 Dołączył: 26.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nooo
![]() Na razie kończę bo mi już głowa paruje ![]() Dzięki Shili oraz Namariee za pomoc. Jak będę miał kolejne pytania odnośnie dalszej pracy nad gierką, nie omieszkam zapytać ![]() Miłego dnia, odezwę się potem tutaj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:40 |