![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Postanowiłem założyć ten temat, by prowadzić w nim dyskusje na temat przeglądarek. Jak mówi stare przysłowie - "Koń jaki jest, każdy widzi.". A jak to jest z przeglądarkami? Dlaczego IE traci na rzecz Fx i Opery (ewentualnie Safari). Jaka przeglądarka jest najlepsza dla dewelopera, a jaka dla użytkownika? Co powoduje, że ludzie oszaleli na punkcie bicia rekordu przez Mozillę oraz czego można się spodziewać po IE8? A może coś Ciebie denerwuje w jakiejś przeglądarce?
Zapraszam do dyskusji. P.S. Proszę powstrzymać się od bezsensownych tekstów w stylu - "IE to badziew, bo tak". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jak każdy zaczynałem od IE, ale jak tylko pojawił się Fx, to od razu się zakochałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Najbardziej spodobały mi się zakładki. Potem doszedł wspomniany firebug. Do Opery nie mogę się przyzwyczaić. Nie podoba mi się uzupełnianie zapamiętanych haseł, widżety są, moim zdaniem, chybionym pomysłem (opera musi być uruchomiona by działały).
Ale żeby nie było tak różowo, to Fx też ma swoje wady - do najpoważniejszej należy pamięciożerność oraz powolne działanie w przypadku skomplikowanych aplikacjii, np gmail. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:35 |