![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 1 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
Witam i mam pytanie czy za pomocą technologi java mogę wykonać dynamiczny formularz tzn chodzi mi o taki np gdy user poda złe dane to zaraz po opuszczeniu pola kolor ramki sie zmieni na czerwony ? i obok np pojawi sie napis błąd !. ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To jest proste. Najważniejsze, musisz wiedzieć, czego taki walidator potrzebuje.
1. Potrzebuje identyfikator pola, które jest walidowane 2. Potrzebuje wartość tego pola 3. Potrzebuje nazwę rodzaju walidatora (chyba, że sam znajdzie na podtstawie id pola). Znając te 2 (3) zmienne wstawiasz je do wywołania funkcji onchange='twojaFunkcjaWalidujaca(this.id, this.value)'
Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:59 |