![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie gotowego playera we flashu i używa on pliku xml w którym znajdują się sztywno wpisane ścieżki do muzyki. Ja potrzebuje przesyłać tam dane z pliku php. Może mi ktoś powiedzieć jak ? Nigdy nie miałem z tym do czynienia.
Ten post edytował Ociu 23.06.2008, 16:55:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
@Roguś
Masz dwa wyjścia: 1. We flashu podajesz ścieżkę do pliku php, w którym wystawiasz odpowiednie nagłówki (jest o tym kilka postów wyżej) oraz generujesz treść w postaci xml-a. Albo przy użyciu DOM (było wyżej) lub tak jak ja Ci napisałem (zwykły tekst). W ten sposób zawsze będziesz miał świeże dane w dynamicznie wygenerowanym pliku xml. 2. We flashu dajesz link do pliku xml, który generowany jest przez skrypt php, który działa tak samo jak to co w punkcie 1, z tym że nie wystawiasz nagłówków i nie wyświetlasz pliku, a zapisujesz go do pliku. Jeśli pojawiają Ci się błędy parsowania, to zobacz źródło strony i tam znajdziesz przyczynę. Domyślam się, że generowanie pliku xml wrzuciłeś do strony html i znaczniki Ci się pomieszały lub oprócz xml-a wywalasz na wyjście coś jeszcze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 12:13 |