![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie gotowego playera we flashu i używa on pliku xml w którym znajdują się sztywno wpisane ścieżki do muzyki. Ja potrzebuje przesyłać tam dane z pliku php. Może mi ktoś powiedzieć jak ? Nigdy nie miałem z tym do czynienia.
Ten post edytował Ociu 23.06.2008, 16:55:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to daj zamiast do xml, podaj adres do PHP w PHP wygeneruj sobie linki, w strukturze xml'a normalnie przez echo, pamiętaj o odpowiednich headerach na samym początku pliku:
np.
EDIT: Plik xml jest plikiem jak każdy inny. Przy użyciu funkcji file_put_contents lub fwrite zapisujesz do tego pliku dane, np <sciezka>/sciezka/do/pliku</sciezka> i masz gotowego xml-a. W dokumentacji znajdziesz dokładny opis jak działają te funkcje. Zakładam, że wiesz jak wygląda plik xml. Jeśli nie, to odsyłam tutaj. Jeśli ścieżki będą się zmieniały rzadko to można zapisywać do pliku. Jednak ja tworzyłbym je dynamicznie za każdym razem. Ten post edytował sniezny_wilk 23.06.2008, 14:15:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 03:49 |