Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Wczytanie nowej strony, Wczytanie nowej strony po poprawnym wypełnieniu formularza
--Piotrek--

Goście

Witam, od wczoraj bawiłem się w sprawdzanie poprawności wypełnienia formularza. Stworzylem klasę kontruląją wszsytkie możliwe błędy
w tym kawałku jest użyta w tym miejscu:

1. <?php
  2. $Kontroler->PustePole($_POST['firstname'],'Podaj Imie');
  3. ?>

I mam taki problem, bo w końcu jak ten formularz jest poprawnie wypełniony to chciałbym przejść do następnej strony , gdzie klient mógłby otrzymać informacje o wprowadzonych danych, ale przez ten kawałek kodu (który poprawnie spełnia swoje właściwosci) nie mogę nic zrobić.

1. action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>?action=check"

Próbowałem wklejać różne warunku w ten mały kawałeczek, ale po pierwsze się nie sprawdziło a po drugie wyglądało to żałośnie.

1. <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>?action=check" id="formularzyk" method="post">
  2. <h2>Dane Klienta</h2>
  3. <table class="danepodstawowe">
  4. <tr>
  5. <td class="label"><label for="firstname">Imie:</label></td>
  6. <td class="value"><input type="text" name="firstname" value="<?=$firstname?>" id="firstname"/></td>
  7. <td class="remarks">wymagane
  8. <span class="errors">
  9. <?php
  10. $Kontroler->PustePole($_POST['firstname'],'Podaj Imie');
  11. ?>
  12. </span>
  13. </tr>
  14. </table>
  15. <input type="submit" name="Zaloz konto" value="Zaloz konto" id="nowekonto"/>
  16. </form>
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
--Piotrek--

Goście

Wstyd się przyznać ale nie rozumiem do końca. Wiem, że to można zrobić, wiem napewno że można przekierować ale narazie moja wiedza jest znikoma dlatego czy mogę dostać dokładniejsze wskazówki? Jeżeli chodzi o tablicę $_POST to nie mam problemu z jej wyświetlaniem , tak jak pisałem sprawdzanie błędów działa poprawnie, ale mam problem jak zrobić to przekierowanie na inna stronę po poprawnym zweryfikowaniu formularza.432189
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:08