Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Dysk jest niedostępny - przenośny dysk 500gb fujitsu
kagome_171

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

mam problem z moim przenośnym dyskiem (500gb toshiba)
brat kopiował z niego pliki i cos zrobil (chyba potknal sie na wtyczce usb w trakcie kopiowania i ja odlaczyl) i teraz nie chce mi sie on włączyć!

teraz jak podlaczam to nie wyswietla sie w "moim komputerze"(probowalam na innych kompach) mam viste i wogole nie slysze tego dzwieku jak podlacza sie przenosny aparat... probowalam do niego wejsc przez uruchom ale wyswietla sie ze nie mozna wejsc na k: bo jest niedostepny albo sa dane skasowane... i do tego dziwnie glosno chodzi i czasami slysze jakby gral w ping-ponga (?) i od godziny jak go wlaczam (bo chcialam go przeskanowac paroma programami do odzyskiwania plikow - lecz te programy wogole go nie widza!) sam sie wylacza (nie wciskam off)

BLAGAM O POMOC!!! NA TYM DYSKU MAM WSZYSTKO CO DLA MNIE WAZNE!!! zdjecia, video, prace w wordzie itp. itd.
nie wiem co zrobic blagam pomocy!!!

z biosem chyba nie ma problemu...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
sztosz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

PRIMO: Zewnętrzne dyski na USB = Zwyczajny twardy dysk taki jak każdy inny + Obudowa.

Jeśli dysk nie jest na gwarancji, nie chcą uznać naprawy gwarancyjnej, dane są ważniejsze od możliwości utraty gwarancji to delikatnie rozkręć obudowę, być może trzeba będzie ją nieodwracalnie uszkodzić, pamiętaj żeby to robić bardzo ostrożnie (bez brata w pobliżu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ). Potem tak samo delikatnie odepnij wszelkie wtyczki od Dysku, a następnie już goły dysk bez obudowy włóż do komputera i go podepnij odpowiednie kable. Jak system operacyjny, albo chociaż BIOS go nie zobaczą to jest trafiony na AMEN (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)

PS. Wymiana elektroniki w dysku to koszt większy niż sam dysk, bo to jest tak jak z długopisami gdzie wkłady są droższe od całych długopisów :/
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 22:59