![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwy atak socjotechniczy na Naszą-Klasę
Zapraszam do lektury mojego pierwszego tekstu ! Przeczytajcie proszę i oceńcie czy mam rację, czy nie ? http://aleproste.pl/index.php?/ik Za wszystkie opinie z góry dziękuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~mike - Fakt, że wszystkiego się nie da zrobić, ale można zrobić choć trochę więcej niż nic.
Nie twierdzę, że są sposoby aby zabezpieczyć wszystko na 100%, ale jeśli coś jest warte zabezpieczenia to nie należy ułatwiać innym możliwości działania na szkodę ludzi, którzy bądź co bądź zaufali w jakimś sensie NK. ( ja też ) Na pewno stać ich było ( domeny teraz tanie jak barszcz, aby pozbierać te najbardziej podobne, które mogą wpaść z czystej pomyłki klawiaturowej) Czy np. oniet.pl jest ścigane przez onet za ewidentne podobieństwo, a kto wie ile mają wejść prze pomyłki we wpisywaniu adresu ( a może zresztą oniet należy do onet kto to wie ) Sam napisałeś „ Można co najwyżej się pokusić o blokadę hotlinkowania obrazków, ale to nie ma sensu bo ktoś może sobie skopiować i tyle.” Pewnie że to nie jest super zabezpieczenie, ale najbardziej leniwych zniechęci. Reasumując, prawie wszystkich zabolało najbardziej, że zrobiłem to dla kasy. Ja się tego nie wstydzę, nie chcą kupić moja strata. Każdy może mieć swoje zdanie i po to chyba takie fora dyskusyjne, szkoda tylko że trzeba znosić i takich, co to kulturę i sztukę pierw trzeba studiować, żeby się nie zirytować (ich postami – sory, że się dałem trochę ponieść) Powracając do tekstu, to nie bierzcie go wszyscy, aż tak dosłownie, trochę więcej dystansu do tej (kiepskiej według mika ) beletrystyki. ~shili – ja nie chcę nikogo skompromitować, raczej zmobilizować – no i ta adrenalina (żart) Pozdrawiam - wszystkich (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:52 |