![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym zrobić coś podobnego do "powiadomienia" jak na nasza klasa. Niezabardzo wiem jak zaprojektować bazę danych a dokładnie w jaki sposób przetrzymywać informację co dany user zrobił. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 17.06.2008 Skąd: się bierze ten lubieżny uśmiech na Twojej twarzy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ALTER TABLE `users` ADD `page` text NOT NULL;
nowa funkcja Kod function where ($scriptname = "index", $userid) { if (!is_valid_id($userid)) die; if (preg_match("/forums/i", $scriptname)) $where = "<i><b>Przeglada Forum...</i></b>"; elseif (preg_match("/index/i", $scriptname)) $where = "<i><b>Przeglada Strone Glowna...</i></b>"; else $where = "Nieznane miejsce..."; $query = sprintf("UPDATE users SET page=".sqlesc($where)." WHERE id ='%s'", mysql_real_escape_string($userid)); $result = mysql_query($query); if (!$result) sqlerr(__FILE__,__LINE__); else return $where; } i do plików na początku $wherethisuser = where ($_SERVER["SCRIPT_FILENAME"],$CURUSER["id"]); 1. nie wiem czy o to ci dokładnie chodzi 2. nie wiem czy czegoś nie zapomniałem.?! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 16:41 |