Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [polityczny] Prawda wychodzi na jaw !, Upadek Wałęsy!
jarek_bolo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

http://www.niezalezna.pl/index.php/article/show/id/3533

Co na ten temat myślą wyborcy partii której liderzy (Tusk) zawsze przeszkadzali w ujawnieniu prawdy oraz jakie refleksje wynikają z tych przemyśleń?

Oby ta sprawa była wystarczającym bodźcem dla innych do zainteresowania się historią transformacji i ostatnich 20 lat.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
jarek_bolo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

I to mnie boli właśnie, mam o to żal do PiSu, że tego nie zrobili.
Myślę, że jest to po części z powodu tego, że w samym PiSie są ludzie z PZPRu. Kaczyńscy również brali udział w spotkaniach w Magdalence.
Jest to skomplikowana część polskiej historii.

Ja mam hipotezę, że ludzie z obecnego obozu PiS (m.in. sami Kaczyńscy) jakoś tam do pewnego stopnia również dogadywali się z komuchami, tyle, że w planach mieli, że jak tylko obuz solidarnościowy dojdzie do władzy odsunięcie wszystkich komuchów (rząd Olszewskiego)!
Na poparcie tego można przytoczyć to za kim Kaczyńscy opowiedzieli się podczas tzw. Nocnej Zmiany.

Byli ludzie u władzy (mam na myśli rząd Olszewskiego), którzy gotowi byli przeprowadzić lustrację i dekomunizację i od tego momentu należy rozpatrywać postawę aktywnych wtedy polityków i wedle ich głosów w sprawie odwołania rządu Olszewskiego ich trzeba oceniać.

Lustracje obrzydziły środowiska Michnikowe, tzw. michnikowszczyzna. GW pluła na każdego, ukuła termin olszewicy i oszołomy. Z Macierewicza do tej pory robi się wariata i psychola, a paradokslanie jego lista TW z 1992r zaczyna się sprawdzać (Boni, Wałęsa, Rotfeld).

Nie no chłopaki, ja rozumiem, że macie ciekawsze zainteresowania, ale historią trzeba się interesować, chociaż by po to żeby wiedzieć na kogo głosować!!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Closed TopicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 04:31