![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dziwne wpisy w księdze gości, właściwie jest to jeszcze wersja testowa, ale już dziś się 3 pojawiły (usunąłem ok. 70 - od kwietnia):
http://pytak.no-ip.org/~trudny/new_moto/book.php Zrobiłem ograniczenie 1 wpis na 1h (po ip), ale tego za bardzo nie wiem, jak się pozbyć. Może jakieś sugestie? pzdr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Większość akcji na stronach rozpoznawanych jest po ID - wtedy rzutujemy. Jak chcesz umożliwić wpisywanie np. komentarzy i zawęzić dostępne znaczniki HTML to strip_tags i drugi parametr tej funkcji. Jeśli potrzebna bardziej zaawansowana i skuteczna obrona to LINK. I tyle... nie wiem nad czym tu się rozwodzić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Jak to by bylo takie latwe jak tobie sie wydaje to by bylo 60% mniej owned'ow w sieci widac ze chyba tym sie nie bawiles |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to by bylo takie latwe jak tobie sie wydaje to by bylo 60% mniej owned'ow w sieci widac ze chyba tym sie nie bawiles Byłoby mnie "owned'ow" gdyby ludzie piszący te strony mieli jakiekolwiek pojęcie o PHP a nie korzystali ze sklejki popularnych skryptów by xxxx i działających tylko dlatego, że 100x pytali na forum jak je połączyć. Jak podasz mi jeden przykład XSS który przejdzie przez HTMLpurifier to odejdę ze spuszczoną głową ;-) bo argument "widać, że się tym nie bawiłeś" to średnio trafiony. -- edit Cytat Nie lubię takich pół-rozwiązań. Albo ID, albo tekst - nie ma sensu pakować dwóch rzeczy, skoro można użyć tylko jednej. Hymm... niby można ale np. wyszukiwanie newsów po tytule w bazie nie będzie tak wydajne jak wyszukiwanie po ID, nie mówiąc o tym, że musisz zapewnić unikalność klucza, co w przypadku tytułów może być problemem... Znowu stosowanie samego ID nie jest user friendly i Google friendly ;-) Ten post edytował LonelyKnight 15.06.2008, 22:01:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Byłoby mnie "owned'ow" gdyby ludzie piszący te strony mieli jakiekolwiek pojęcie o PHP a nie korzystali ze sklejki popularnych skryptów by xxxx i działających tylko dlatego, że 100x pytali na forum jak je połączyć. Jak podasz mi jeden przykład XSS które przejdzie przez HTMLpurifier to odejdę ze spuszczoną głową ;-) bo argument "widać, że się tym nie bawiłeś" to średnio trafiony. Cytat A security vulnerability was found in versions of HTML Purifier earlier than 3.1.0 and 2.1.4. Affected versions include but are not limited to 3.0.0, 3.1.0rc1 and 2.1.3. Although no exploit was found in the wild for this vulnerability, please update as quickly as possible. Taaa.... po co wtedy XSS... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:22 |