No teraz wywala mi błąd jak zrobię tak
<?php
$nr =431333456aa;
$error .= "<span style=\"color: #00ff00; text-align: center;\">To nie jest prawidłowy numer</span><br>";
}
?>
I dalej jest błąd po za tym jeśli to ma działać z moim formularzem to musi mi if zwracać prawdę gdy nr jest nie poprawy bo inaczej nie wyświetli mi komunikatu
Zrobiłem tak nie działa
<?php
$nr =431333456aa;
if(ereg('^+?[0-9]{9,11}$', $nr)){ $error .= "<span style=\"color: #00ff00; text-align: center;\">To nie jest prawidłowy numer</span><br>";
}
?>
A to kod z moim formularzem
<?php
//Sprawdzam adres emial czy jest poprawny
if ($email == "" || !preg_match("/^[-0-9A-Z_.]{1,50}@([-0-9A-Z_.]+.){1,50}([0-9A-Z]){2,4}$/i", $email)) { $error .= "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\">Musisz podać swój adres e-mail</span><br>";
}
//Sprawdzam nr telefonu czy jest poprawny
if(ereg('^+?[0-9]{9,11}$', $nr)){ $error .= "<span style=\"color: #00ff00; text-align: center;\">To nie jest prawidłowy numer</span><br>";
}
//Jeśli żadne z warunków nie zwrócił prawdy czyli ze zły nr to dodaje dane do bazy
if (!$error) {
if($tekst and $email and $przebieg) {
dbquery
("INSERT INTO ".$db_prefix."intencja SET tekst='$tekst', email='$email', typ='$typ', user_id='".$userdata['user_id']."', modlitwa_datestamp='".time()."'");
}
echo "<center><strong>Twoja Wiadomość została wysłana!</strong></center>";
} else {
//Jeśli nr telefonu jest nie poprawny lub email wyświetlam błąd
echo "<center><br><b>Twoja Wiadomość nie została wysłana z następujących powodów:!<b><br> <br>$error <br>Spróbuj ponownie.</center><br>";
//Zmienna $error odpowiedzialna za wyświetlenie błędów jeśli nr teflonu i emial są
nie prawne wyświetli dwie informacje
}
?>