Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML]zapytania do google
altar

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,

ostatnio zainteresowal mnie temat zapytan dla google takich jak intitle: index of ... itd.

jak zrobic zeby z wlasnej strony wyslac zapytanie do google i odczytac wyniki (za pomoca xml, soap...?) i te wyniki zaprezentowac w sposob jaki ja wybiore na swojej stronie.

czy ktos moglbym mnie naprowadzic na wlasciwy temat, czego szukac, moze gdzie szukac?

Pozdrawiam, Robert
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
altar

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

tak wiem, angielski to podstawa, wciaz sie ucze.

Mike a czy moglbys podac mi prosty przyklad czy tez naprowadzic na rozwiazanie takiego problemu.

jest zapytanie do google intitle:"index of" (pdf) -html -php..., jak zrobic zeby w formularzu na mojej stronie wyslac takie zapytanie do google i odebrac wyniki. gdzie i jak je odebrac? do jakiejs zmiennej? i jakiej postaci beda te wyniki? jak je odczytac i wybrac to co mnie interesuje czyli np bezposredni link po kliknieciu ktorego mozna zapisac lub otworzyc dokument, np jakies informacje z jakiej strony pochodzi dokument, czy tez autor tego dokumentu.

moglbys w krotko opisac mi rozwiazanie tego problemu, nie chce gotowego skryptu bo zalezy mi na zrozumieniu dzialania tych rzeczy, ale takie krotkie opisanie rozwiazania problemu, przyklad, bardzo by mi pomogl.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 04:07