![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Moze mi ktos w logiczny sposob wytlumaczyc o co chodzi z tymi global vars? Na php pisza ze to juz jest nieaktualne od 5.x global vars jest OFF i za chiny nie czaje jak mam zapisac jakas zmienna zeby potem byla dostepna dla kazdego skryptu. Chcialbym bez wzgledu na to gdzie i kiedy ktos odpali skrypt to zmienna byla ta sama bez definiowania jej ponownie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zmienne sesyjne mnie nie interesują chyba ze można je jakoś zglobalizowac dla wszystkich skryptów. Jesli dasz session_start() w kazdym oddzielnie wywolywanym skrypcie, to kazdy z nich bedzie mial dostep do tej sesji. Oczywiscie w ramach dane uzytkownika. Cytat Mam skrypt który coś tam robi raz na dzień i miedzy innymi generuje mi jedna zmienną która później potrzebuje do pewnych kalkulacji tzn klienci strony korzystają ze skryptów które zaś potrzebują tej zmiennej do obliczeń. Nic nie stoi na przeszkodzie bys napisal swoją wersje rejestru, która będzie zapisywala informacje na dysku. Bedziesz mial w tedy to co chcesz ps: z tymi globalsami na poczatku to naprawde wyskoczyles ni z gruszki ni z pietruszki. przeciez ma sie to nijak do tego co naprawde chcesz miec (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 22:15 |