![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam pytanie, jak / gdzie założyć jakieś konto by móc udostępnić w grze konto premium za pieniążki? Chodzi mi o coś takiego jak komandor w ogame / inne premia w grach. Mam swoją grę i z chęcią bym coś takiego wdrożył.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Musisz mieć konto w jakimś programie udostępniającym płatności on-line typu dotpay dawne allpay.
2. Pobierasz dokumentację i czytasz - tam jest prawie wszystko wyjaśnione, również jeśli chodzi o względy techniczne. 3. W praktyce i w 90% przypadków wygląda to tak (jeśli mówimy o SMS), system generuje Tobie jakieś 200/400 kodów, wrzucasz je do MySQL'a i gdy user wysyła SMS'a system podaje mu kod z puli już wygenerowanych, ty sprawdzasz u siebie w bazie, dajesz dostęp (surowce, cokolwiek) i usuwasz z bazy. Jeśli chodzi o transakcje on-line (banki) to jest inny system - a jaki, w dokumentacji jest pewnie napisane, to nie jest trudne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował sniezny_wilk 10.06.2008, 07:47:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:02 |