![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Ostatnio zmieniałam hosting z cba na lua. W google narzedziach webmastera zaindeksowalam strone pod nowym adresem, jednak gdy w wyszukiwarce wpisze jakies slowo kluczowe dla mojej strony, to na pierwszej pozycji wyswietla sie strona z cba, a nie lua. Niestety nie moge zrobic przekierowania w .htacces bo konto z cba juz usunelam. Co w takim wypadku powinnam zrobic, by google przestalo wyswietlac cba, azeby wyswietlilo strone z adresu lua?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz jak wygląda szablon pustej strony HTML? Masz tam sekcję HEAD a w niej elementy META - takie jak tytuł strony, opis itp. Wywal pliki z głównego folderu strony (chyba wiesz jak to zrobić?), a wrzuć na ich miejsce plik index.html (koniecznie o takiej nazwie i rozszerzeniu) z takim kodem, jak podałem wyżej - tyle tylko, że oczywiście adres podmień na adres swojej nowej strony. Możesz dodać do tej strony trochę treści i zwykły tekstowy link (bo część przeglądarek może nie obsługiwać przekierowań, wtedy user przeczyta, że strona zmieniła adres i sobie kliknie w nowy).
Ja robię w ten sposób przekierowania z darmowych serwerów i jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem, aby nie zadziałało lub gugiel nie łyknął tego. Tak mam np. przekierowanie z friko: www.pilsener.friko.pl - skopiuj sobie i użyj. Krótki kurs HTML i będziesz wiedziała, jak to wyedytować - myślę, że taki sposób dla Ciebie będzie najodpowiedniejszy. Polecam też dodać stronę do kilku dobrych katologów - szybciej będzie się indeksowało. Najlepsze są linki z dobrych serwisów o podobnej tematyce. Bez linków do Twojej strony gugiel może ją odwiedzać raz na pół roku. Jak chcesz prowadzić serwisy internetowe to musisz się uczyć cały czas (znajmość tagów HTML i prostych reguł CSS to dziś absolutne podstawy) - jeśli zależy Ci na rozwoju serwisu to polecam też zainteresować się lepszym hostingiem niż darmowe, dziś to nie są drogie rzeczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:29 |