![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są sobie 3 obiekty:
StdObj Produkt Produkt_extendent dziedziczą jeden po drugim. i teraz taka sytuacja - chcę zwrócić listę w pełni wypełnionych obektów z bazy
no i jedziemy z koksem:
No i jest dupa - bo w metodzie Produkt_ext -> dbPobierz() wywołuję parent::dbPobierz($this->produkt_id); a w dbPobierz() już nie wykonuje się __construct_from_assoc() z Produkt - tylko z Produkt_ext. Nie mogę wrzucić do $Produkt->dbPobierz() zamiast $this -> __construct_from_assoc($produkt); dać parent no bo to nie logiczne i przestanie mi działać.... No any way.... to jakaś lipa.... W skrócie jeszcze raz W poziomu Produkt_ext wywołuję parent::dbPobierz. W ciele klasy Produkt jest wywoływana metoda __construct_from_assoc (ale Produkt_ext też ma metodę __construct_from_assoc) no i wywołuje się ta z Produkt_ext a nie z Produkt. Jakaś rada?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat W poziomu Produkt_ext wywołuję parent::dbPobierz. W ciele klasy Produkt jest wywoływana metoda __construct_from_assoc (ale Produkt_ext też ma metodę __construct_from_assoc) no i wywołuje się ta z Produkt_ext a nie z Produkt. Tak dziala dziedziczenie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jaka rada? Zastanow sie co to ma robic i zapisz inaczej. Za bardzo nie moge ci wiecej pomoc bo nie rozumiem Twojego toku myslenia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 12:08 |