![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Ostatnio zmieniałam hosting z cba na lua. W google narzedziach webmastera zaindeksowalam strone pod nowym adresem, jednak gdy w wyszukiwarce wpisze jakies slowo kluczowe dla mojej strony, to na pierwszej pozycji wyswietla sie strona z cba, a nie lua. Niestety nie moge zrobic przekierowania w .htacces bo konto z cba juz usunelam. Co w takim wypadku powinnam zrobic, by google przestalo wyswietlac cba, azeby wyswietlilo strone z adresu lua?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Nie rozumiem dlaczego ludzie znający się na informatyce tak bardzo dziwią się tym, ktorzy nie potrafia takich rzeczy. Nie, temu się akurat nie dziwimy. Tylko dziwimy się braku umiejętności myślenia i czytania ze zrozumieniem. Wklep sobie w google: "przekierowanie 301 php" i wtedy dowiesz się, dlaczego wszyscy mówią "nie osłabiaj mnie". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklep sobie w google: "przekierowanie 301 php" i wtedy dowiesz się, dlaczego wszyscy mówią "nie osłabiaj mnie". Napisałam w google "redirect 301" Może dlatego nic nie znalazło konkretnego. To chyba zależy od tego, co się wpiszę. Webdicepl: jasne, że korzystam z google a nie czekam aż mi ktoś powie. Ale szczerze przyznam, że te rózne kursy wcale nie są dla laikow. Niby dla początkujacych a stosuja tam takie ściśle informatyczne słownictwo nic przy tym nie tłumaczac, ze ja np nic z tego nie wiem. To jak mam sie tego nauczyc? Napewno nie sa to kursy dla calkiem zielonych. Po drugie - nie mam dostępu do tego typu podręcznikow. Po trzecie - nigdy nie byłam samoukiem. Po czwarte - jestem dziewczyną, a informatyka jest raczej działką, w której przeważają chłopacy. I tak jak na płeć żeńską dość dużo umiem. Bo moje kolezanki tylko potrafia włączyć Worda i pocztę. Ok spróbuje ten kod wkleic. A na stronie pojawi się coś, jakas informacja? Niestety pojawił sie maly problemik. Plik index.php jest zapełniony kodem. Ja ten kod usunelam i teraz moj plik wyglada tak: Kod <?php header ('HTTP/1.1 301'); header ('location: http://www.christianitas.lua.pl/'); ?> Na razie na stronie nic sie nie dzieje z cba. Niestety w FTP nie mam pliku htacces, by mow wykorzystac ten drugi sposob przekierowania. Nie wiem zniknął, czy jak? Dodatkowo moja strona z lua zniknela i pisze, ze jest nieprawidlowe przekierowanie. Gdy przywrocilam oryginalny pliczek index.php wszystko wrocilo do normy. Pewnie cos nie tak zrobilam. Ten post edytował Amanda 7.06.2008, 08:54:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 22:55 |