![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik pdanefirma.php (przeglądaj dane firmy)
I teraz chcę aby po kliknięciu na przyckisk "usuń zaznaczone" do pliku usunfirme.php zostały przekazane ID wszystkich zaznaczonych checkboxów a następnie skasowane z bazy wszystkie wpisy do których przypożądkowany był dany checkbox. Jak to zrobić?? Ten post edytował bielos 5.06.2008, 19:13:32
Powód edycji: Poprawiam BB COde /~strife/
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonywana jest pętla while:
[php] Petla będzie wykonywana X razy (zaleźy ile mam już wpisów w bazie.) Robi mi to tabelkę (tabelkę HTML-ową, taką jak w EXELU) mającą X kolumn i 4 wiersze. (odpowiednio $row[1]-[4] odpowiadają za inne wpisy w bazie np. row[1] to Imię) i wyświtla ją (tą exelową tabelkę) na ekran. Zostało mi $row[0] które odpowiada za ID wpisu w bazie. Robię tabęlę (tabela PHP) tylko dla ID z bazy (nie wiem czy dobrze zdefiniowaną) Teraz chcę zrobić pętlę która tak samo jak ta pętla while dodaje do utworzonej tabeli (tej exelowej) dodatkowy wiersz "zaznacz" i X checkboxów zaleźnie ile mam wpisów w bazie. I teraz nie wiem jak ma wyglądać pętla robiąca mi X checkboxów a każdy checkbox ma mieć inne "value" (pobrane z tablicy $idfirma) Oczywiście wszystko jest wzięte w <table> i <form action="usunfirme.php" method="post"> Później muszę w pliku usunfirme.php zrobić pętle która odczyta mi value checkboxów (czyli ID wpisów z bazy które chcę usunąć) I usunie z bazy te wpisy. Ten post edytował bielos 6.06.2008, 14:01:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 09:56 |