![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na pytanie czy klucze obce mogą "wskazywać" na widok- Tj. chciałbym aby klucz obcy w tabeli A odnosił się do rekordu w widoku - wywala mi jednak błąd przy zapisie, że klucz nie został spełniony. (Wiem że mogę sprawdzić w tabeli z której został stworzony widok, ale bardziej odpowiadałoby mi gdybym sprawdzał w widoku z pewnych względów). pozdrawiam Ten post edytował athabus 4.06.2008, 10:44:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie problem powinno się rozwiązać na poziomie Propela (czy może jego obiektów, sam nie wiem, aż tak mocny z Propela nie jestem przy bardziej zagmatwanych problemach), czyli tak złączyć Product z ProductBase. W jaki sposób, no cóż, zależy co chcesz osiągnąć.
(Tak swoją droga, to w PostgerSQL widoki mogą być aktywne, wtedy na poziomie bazy by się obsługiwało relacje, a chyba takiego czegoś nie ma w MySQL) Hm, może coś z tego: http://propel.phpdb.org/docs/user_guide/ch...bjectModel.html Sam nie wiem, nie używałem, a nie mogą jakoś do końca ogarnąć jaką daje to użyteczność. (a teraz nie mam na to czasu) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:58 |