![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 36 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako, że projekt został już zatwierdzony i nie ma możliwości większych zmian, proszę o ocenę przede wszystkim kodu html oraz ogólnego wrażenia. Adres: marynizacja.izgo.pl edit: dodanie taga Ten post edytował woj_tas 29.05.2008, 10:22:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 36 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te beery w kodzie wyglądają jak domyśl się co na środku ładnie wysprzątanego salonu. Treść którą wprowadza administrator. Nie mam na to wpływu Myślę, że przy tak prostym lejku i kodzie nie ma sensu tworzyć identyfikatorów dla h1, h2, h3. Przeciez należą one do logicznych fragmentów strony, więc lepiej je stylizować div#nazwabloku h1 zamiast h1#nag-x. Identyfikatory są po to aby odróżnić trzy naglowki drugiego stopnia w #content-left. Raz stosujesz semantyczne klasy i id typu: artykuł, content, a raz malo znaczace jak ipb-top-right-link. Co to znaczy "semantyczne klasy"? a mogą być inne? Nie podobają mi się też akcje typu <div id="artykul"> po co tak, zamiast #content p{....}. Ten div juz jest w divie... Więc bym go wywalił... Jest tak tylko dlatego, że system stoi na cms-ie który wdrażany jest w wielu stronach. Takie ujednolicenie, ale masz racje, mozna się tego pozbyć. W dziale ogloszenia lista ogloszeń. Zamiast <p class="dodano"> dalbym spana o tej samej klasie. Krótkie uzasadnienie? Następnie treść ogłoszenia. Po co <p>? Nie lepiej ująć to po prostu jako tekst elementu <li>? Oczywiście po wcześniejszej zmianie <ul id="list"> ( jak by ktoś nie wiedział, że to lista;) W niektórych stronach jest wiecej ul. #list jest po to żeby jest odróżnić. Aha, style w kodzie xhtml też nie są wporzo if u ask me (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Ale nie jest najgorzej. A są gdzieś? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 17:34 |