![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Od paru dni szukam odpowiedzi na pytanie, czy mogę wykorzystać mapy google w moim katalogu, do prezentacji np. lokalizacji danej firmy. Cała dokumentacja napisana jest in english, co utrudnia mi sprawę. Gdyby ktoś znał odp na moje pytanie, bardzo proszę o odp. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
API można używać na stronach firm i organizacji o działalności komercyjnej, pod warunkiem że dostęp do mapy jest darmowy (czyli np. można przeglądać mapę bez konieczności opłat za korzystanie z usługi). Powiedziałbym raczej ogólnodostępne, tzn. każdy musi mieć zapewniony dostęp do aplikacji napisanej z wykorzystaniem darmowej wersji Google Maps API, a w tym nie można pobierać opłat za dostęp do takiej aplikacji czy wymagać podania hasła, chyba że każdy może takie hasło bez problemu uzyskać. Odpadają również wszelkie aplikacje działające w sieciach wewnętrznych (intranet). Dodatkowo zabronione jest wykorzystywanie GM API w połączeniu z systemami/aplikacjami śledzącymi ruch pojazdów (GPS) i kilku innych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:34 |