![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam baze która 'waży' 1MB (około 4 000 rekordów) i generuje transfer 1-2 GB dziennie, gdy przełącze baze na drugą (identyczna struktura), z tym że o większym rozmiarza - 5MB (około 23 000 rekordów) transfer skacze do nieprawdopodobnego poziomu około 80GB na dobę ! Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do guitarnet.pl
Dopiero przeczytałem Twojego posta. Spróbuje się zastosować do Twoich porad, tylko pewnie zajmie mi to (z moim doświadczeniem) trochę czasu :/ P.S. Jak myślisz ile w ten sposób mogę zaoszczędzić jeśli chodzi o transfer ? Pewnie w 2 fragmenice wypadałoby zrobić analogiczne poprawki. $result = mysql_query("SELECT * FROM $tabelka "); $razem = mysql_num_rows($result); Przeciez tu pobierasz wszystkie dane. A mowiles ze uzywasz COUNT... Heh, no tu rzeczywiście chyba chodziło tylko o liczbę rekordów. No to ciekawe, czy to tutaj jest pies pogrzebany i czy to przez to generuje mi taki kosmiczny transfer. Chciałbym, żeby tak było, ale coś czuje że jeszcze gdzieś może być coś nie tak. Zobaczymy czy mi tym razem (wyjątkowo) nie zablokują konta w netarcie za przekroczenie limitu transferu :-) Dzięki wielkie za pomoc wszystkim (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 07:09 |