![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym zrobić galerie zdjęć na stronie z wykorzystanie flasha. Otóż jest problem. Amianowicie nie wiem jak zrobić, aby zdjecia były wczytywane z bazy. Animacje flasha wczytuje zdjecia podane w animacji. Do robienie korzystam z Swish Maxa. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić i czy to wogóle jest możliwe?
Ten post edytował Mlodycompany 24.05.2008, 21:19:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 1 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie musisz danych z php formatować do postaci xml. przy takim połączeniu wystarczy, że te zmienne, które wysyłasz z php do flasha "wyprintujesz", np:
Kod print "&ilezdjec=$ilezdjec"; // przeslanie ilosci zdjec for($i=0;$i<$ilezdjec;$i++) { $nazwa_zmiennej = 'images'.$i; print "&{$nazwa_zmiennej}=${'images'.$i}"; // przesłanie zmiennych: images0, images1 itd... } nigdy nie próbowałem przesyłać tablic do flasha, więc napisałem takim sposobem. AS: Kod this.loadVariables("pobierz_zdjecia.php","POST"); this.onData = function () { showImages(0); } function showImage(img) { for (x=0;x<ilezdjec;x++) { if (this["images"+x] != this["images"+img]) { this["images"+x]._visible = false; trace(this["images"+x] add "=" add this["images"+x]._visible); } } this["images"+img]._visible = true; trace(this["images"+img] add " visibility = " add this["images"+img]._visible); } onFrame (40,afterPlacedObjectEvents) { javascript("alert('dupa')"); stop(); } mogłem coś pomylić, więc z góry przepraszam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował flashion 25.05.2008, 17:10:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie musisz danych z php formatować do postaci xml. przy takim połączeniu wystarczy, że te zmienne, które wysyłasz z php do flasha "wyprintujesz", np: Kod print "&ilezdjec=$ilezdjec"; // przeslanie ilosci zdjec for($i=0;$i<$ilezdjec;$i++) { $nazwa_zmiennej = 'images'.$i; print "&{$nazwa_zmiennej}=${'images'.$i}"; // przesłanie zmiennych: images0, images1 itd... } nigdy nie próbowałem przesyłać tablic do flasha, więc napisałem takim sposobem. AS: Kod this.loadVariables("pobierz_zdjecia.php","POST"); this.onData = function () { showImages(0); } function showImage(img) { for (x=0;x<ilezdjec;x++) { if (this["images"+x] != this["images"+img]) { this["images"+x]._visible = false; trace(this["images"+x] add "=" add this["images"+x]._visible); } } this["images"+img]._visible = true; trace(this["images"+img] add " visibility = " add this["images"+img]._visible); } onFrame (40,afterPlacedObjectEvents) { javascript("alert('dupa')"); stop(); } mogłem coś pomylić, więc z góry przepraszam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Proszę was litości, loadVariables to się 2 lata temu używało. Korzystaj z Flasha'a CSS3 i AS3 tam masz coś takiego jak remoting i AMFPHP, jeśli nie bardzo widzi się Tobie OOP we flashu i AS3, to skorzystaj z AMFPHP który również jest dostępny we Flashu 8 (+odpowiedni komponent bo w 8 nie ma wbudowanego remotingu), to jest naprawdę bardzo dobry i skuteczny sposób. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:55 |