![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej wszystkim,
mam 2 pytanka, nie jestem na biezaco ze standardami, nowinkami itd zwiazanymi z www, ucze sie tylko roznych rzeczy jak musze, i oto moje pytanka: 1. Jaki jest teraz najlepszy i najbardziej poprawny sposob na robienie linkow bedacych grafikami, i zmieniajacyh sie na inna grafike po najechaniu myszka? Kiedys uzywalem czegos takiego, ale w erze CSS itp, pewnie cos wymyslili nowego, jakis standard czy cos... 2. Pytanie drugie, to jak najbezpieczniej (biorac pod uwage rozne boty, ktory sciagaja maile ze stron i wysylaja spam) umiescic tekstowy, klikalny adres email? Technika obojetna - php, java script itd z gory dzieki za odp, pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad 1.: zapewne jest wiele równie dobrych sposobów. ja osobiście używam tego Twojego, jednak grafikę daję jako tło linka (blokowego) i przesuwam je tylko za pomocą css (a:hoover). tym sposobem masz linka tekstowego (działa z wyłączonymi stylami), który jednocześnie jest upiększony graficznie.
ad 2.: nie wiem o co dokładnie pytasz, ale chyba najbezpieczniej żeby link nie był klikalny, tzn nie był w sumie linkiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . zwykły tekst np ""napisz do nas na: my [małpa] serwis.pl pozdrawiam edit: ad 1 działa z wyłączonymi obrazkami na stronie Ten post edytował hiszpanespaniol 27.05.2008, 16:08:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:14 |