![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabele z roznymi danymi a m.in. nazwami miast ktore chce rozmieszczac alfabetycznie. Niestety niektore z miast zaczynaja sie polskimi znakami jak Świnoujscie. Gdy wykonuje zapytanie: select * from tabela order by miasto asc zwraca mi od a-z miasta jednak nie tak jak chcialem... przyklad:
Białystok, Lublin, Warszawa, Łódź ; powinno byc Białystok, Lublin, Łódź, Warszawa... ktos ma pomysl jak zrobic aby rozroznialo polskie znaki? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hhh... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif) sorki, nie przerzuciłem strony i nie zauważyłem, że gajcy2 już odpowiedział.
[quote]P: To ten. K: Jak to, too teen? Chcesz powiedzieć, że ten obiekt znajduje się w zasięgu mojego wzroku? Pokaż go to palcem bo chciałbym uwierzyć, że śnię. P: No to... K: To?! Co to jest?! P: No jak to co? Las... K: Możesz mi powiedzieć... Po chuj mi las? P: Jak to po chuj? W scenopisie pisze, że las. Jest napisane. K: W scenopisie?! Znjadź mi to w scenopisie! P: Proszę. Kiedy wyjechali na wyniosłość drogi, oczom ich ukazał się las. K: Przewróć stronę. P: O kurwa... K: Czytaj. P: Oczom ich ukazał się las... Krzyży.[/quote] Hyper, tylko nie wywalaj do Hydeparku, tak mi się skojarzyło :wink: I sorki za wyrażenia ale bez nich to by nie było to samo. A tak na marginesie Gajcy2, na pewno latin1? U mnie ustawiłem latin2 i wszystko jest ok. Muszę to sprawdzić...[/quote] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:59 |