![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wygenerowany i podpisany przez swoje CA certyfikat i klucz prywatny dla klienta (klient.crt , klient.key)
W jaki sposoob mozna wyeksportowac taki certyfikat kliencki do przeglądarki internetowej. Wiem jak przejsc z formatu .pem do .p12 ale do konca nie ogarniam jaka jest roznica w różnych formatach certyfikatów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W jaki sposoob mozna wyeksportowac taki certyfikat kliencki do przeglądarki internetowej.
[php:1:dcfe0332a2]<?php header('Content-Type: application/x-x509-ca-cert'); ?>[/php:1:dcfe0332a2] Cytat Wiem jak przejsc z formatu .pem do .p12 ale do konca nie ogarniam jaka jest roznica w różnych formatach certyfikatów.
pem to zakodowany za pomocą base64 der (czyli podstawowy format certyfikatów X.509), a p12 to format umieszczania kilku certyfikatów lub/i kluczy prywatnych w jednym pliku włącznie z informacją o więzach zaufania między nimi (np. certyfikat serwera, certyfikat pośredniego CA i certyfikat głównego CA). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:58 |