![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
tak sie zastanawiam, jesli chce byc programista, na poczatek programista PHP, dzis nic nie umiem, ile czasu wedlug was potrzebuje zeby nauczyc sie wszystkiego co jest mi potrzebne zeby dotrzec do zalozonego celu? I w jakiej kolejnosci powinienem sie uczyc tych rzeczy, tzn. od czego zaczac, co potem i co dalej. Pozdrawiam, Robert |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ostatnio zacząłem kurs na prawko (ech, późno, wiem, ale lepiej później niż wcześniej) i spodobał mi się sposób w jaki instruktor (szanownie pozdrawiam w tym miejscu pana Waldka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) ze mną postąpił na pierwszej jeździe - tu masz kierownicę, tu masz gaz, hamulec, sprzęgło, pasy, światła, wajchę itd... OK jedziemy! A ja zbaraniałem. Mało się za pierwszym zakrętem pod ciężarówkę nie wpieprzyłem. Myślałem, że na początku to będzie "zapoznanie z pojazdem" - czy aby na pewno nikomu krzywdy nie zrobię, czy "czuję" maszynę (i nie chodzi tu o od roku nie czyszczone fotele). Tak mi się teraz skojarzyło, że jednak jakieś algorytmy znasz, pewnie mocno nieświadomie. Wiesz, że jeśli światło jest czerwone, to stoisz, jeśli żółte przygotowujesz się do jazdy, a jeśli zielone to jedziesz. Wiesz, że najpierw trzeba przekręcić kluczyć i wykonać jeszcze parę ciekawych rzeczy, żeby jechać dalej. Spokojnie można to co wiesz zakodować w schemacie blokowym - i staje się to ładnie widocznym algorytmem. To, czy poprawnym to już zupełnie inna sprawa ^^Bez znajomości tego jak ruszyć (algorytmu) nie ruszysz z miejsca, nawet jeśli będziesz dokładnie wiedział jak zbudowany jest samochód (język). @2 down Dlatego dodałam kilka słów o poprawności algorytmu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Prawa jazdy nie mam i pewnie jeszcze w najbliższej przyszłości mieć nie będę, a wypadało się odnieść do przykładu ^^ Ten post edytował Shili 21.05.2008, 15:02:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:00 |