Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Podział na Partycję (Windows XP)
Jerzy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, posiadam dysk 60 GB, który jest podzielony na dwie partycję jedna zawiera system na drugiej przechowuję wszystkie swoje dane, niestety przy ostatnim formacie zrobiłem jeszcze jedną wolną partycję (przestrzeń na której mogę utworzyć dysk) zajmuje ona prawie 8 GB, chciałem dzis wykonać format i przypożądkować tą przesteń dyskowi C, na którym znajduje się system, niestety w żaden sposób nie mogę dojśc jak to zrobić, mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
empathon

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Po co przy formatowaniu ruszasz partycje? To są dwa zupełnie odmienne tematy. Inna sprawa przy partycjonowaniu formatowanie.
Nie "złączysz" tej wolnej przestrzeni z pierwsza podstawową partycją tak łatwo jak Ci koledzy piszą. Wolna przestrzeń jest na początku partycji rozszerzonej. Nie wiem czy PartitionMagic posiada możliwość zmiany rozmiaru partycji rozszerzonej. Musisz przesunąć początek partycji rozszerzonej do miejsca gdzie kończy się wolna przestrzeń. Dopiero wtedy będziesz mógł utworzyć większą pierwszą partycję. Teoretycznie nie powinno być problemu. Jeśli jednak masz możliwość zrobić backup danych z drugiej partycji - usuń cała strukturę, przemyśl dobrze jak chcesz mieć podzielony dysk (pamiętaj, że podstawowych partycji może być tylko 4) i zrób wszystko na świeżo.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 30.12.2025 - 17:50