Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Systemy skracania linków, darmowych subdomen. Na czym zarabiają ?, Czyli jak właściciele serwisów czerpią z takich systemów dochody
sniezny_wilk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Jestem posiadaczem krótkiej domeny trzyliterowej, łatwej do zapamiętania. Myślałem, żeby uruchomić na niej system skracania linków lub subdomen - bardziej, aby mieć co pisać w PHP, a nie dla konkretnego celu. Ale do rzeczy, proste pytanie: Na czym właściciele taki serwisów zarabiają ? Rozumiem, że mogą być reklamy na subdomenie, ale jak ich nie ma to co ? co z tego mają ? Duża ilość zaindeksowanych stron ? Lub reklama tylko na głównej? Kto ma pojęcie na ten temat ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Jarek17

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

widzę, że rozkręca się dysksuja niezbyt na temat, a ja z racji tego, iż posiadam taki serwis mogę powiedzieć, że milionów nie zarobisz.. jeśli nie chcesz umieszczać reklam na stronie użytkowników to ciężko będzie. Tak jak mówili poprzednicy zależy jaka to jest domena. Jeśli ludziom się będzie podobać - będziesz miał ~xx-xxx nowych aliasów dziennie i nie chcesz narzucać reklam użytkownikom to jest jeszcze parę innych wyjść.. mianowicie: albo początkowo wszystko za darmo, tak aby zdobyć to ~xxxx aliasów, a następnie powiedzmy płatność SMS za założenie aliasu - cena niewygórowana (powiedzmy 1,22zł / sms), innym wyjściem może okazać się umieszczenie jednak reklam na subdomenach, tylko z tym plusem, że użytkownik może takowe reklamy wyłączyć na swoich subdomenach (oczywiście po uprzednim opłaceniu takiej usługi, czyli np. 2.44/miesiąc), a jeśli to Ci się nie spodoba to przy dużym ruchu na stronie (wcześniej wspomniane xxx nowych aliasów dziennie) możesz umieścić na stronie głównej box reklamowy, w którym użytkownicy mogą umieszczać płatne linki do swoich stron (tutaj również najwygodniejszą i najskuteczniejszą metodą okazują się płatności SMS). Mam nadzieję, że pomogłem, Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.09.2025 - 19:37