![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
tak sie zastanawiam, jesli chce byc programista, na poczatek programista PHP, dzis nic nie umiem, ile czasu wedlug was potrzebuje zeby nauczyc sie wszystkiego co jest mi potrzebne zeby dotrzec do zalozonego celu? I w jakiej kolejnosci powinienem sie uczyc tych rzeczy, tzn. od czego zaczac, co potem i co dalej. Pozdrawiam, Robert |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
C to przeżytek? Chciałem zanzaczyć, że zarówno PHP jak i Java (w dużej części) jak i pewnie większość języków i kompilatorów jest napiasana w C. Powiedzieć C to przeżytek to postawić kropke nad rozwojem większość współczesnych języków. Do tego MySQL oraz cała reszta baz danych, serwery i praktycznie 95% oprogramowania serwerowego (może 5% to C# i Java). Więc rozumiem, że należy wyrzucić to wszystko do śmieci jako że jest oparte na przestarzałej technologii?
Inna sprawa, że niekoniecznie warto się C uczyć pod względem zawodowym. Ale to zupełnie inna kwestia. Ten post edytował Jabol 14.05.2008, 15:24:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
C to przeżytek? Chciałem zanzaczyć, że zarówno PHP jak i Java (w dużej części) jak i pewnie większość języków i kompilatorów jest napiasana w C. Powiedzieć C to przeżytek to postawić kropke nad rozwojem większość współczesnych języków. A C z kolei to nic innego jak Assember. Czy to jest powód żeby się go uczyć po drodze do znajomości powiedzmy Javy?Nie. C to przeżytek jeśli chodzi o dużą część zagadnień i dziedzin programowania. Jeśli ktoś chce pisać strony WWW, to od C powinien trzymać się z daleka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:36 |