![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Tworzę formularz koszyka. Po jego zatwierdzeniu do bazy sql powinny zostać wykonane 2 inserty: 1) ogólny o zamówieniu do tablicy 'zamowienia' 2) szczegółowy, listujący zamówione produkty do tablicy 'zam_produkty'. O ile z pierwszym nie mam problemu, to drugie nie wychodzi ![]() W formularzu mam pola: - id produktu - ilość zamówionych sztuk - cena. Dla każdego produktu powinien zostać wykonany insert 2) z odpowiednimi wartościami 'ilość' i 'cena'. Niestety coś mi nie wychodzi z pętlami, i insert zamiast być wykonany tyle razy, ile jest unikalnych produktów, jest wykonywany (dla 2 produktów, różnych cen i ilości) 8 razy...Wiem dlaczego, tylko nie wiem jak to naprawić - jakoś tablice wielowymiarowe nie są moją mocną stroną. Skrypt formularza: Skrypt przetwarzający:
Prawdopodobnie daję złe nazwy pól w formularzach (powinno być coś z []) albo z pętlą foreach...Albo z obiema kwestiami ![]() Prośba o pomoc ![]() Ten post edytował Kron 12.05.2008, 18:16:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ że cenę przekazuję w formularzu jako readonly, Klient nie ma bezpośredniej możliwości ingerencji - chyba że istnieją opcje zmiany poprzez jakiś injection.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 21:14 |