![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
tak sie zastanawiam, jesli chce byc programista, na poczatek programista PHP, dzis nic nie umiem, ile czasu wedlug was potrzebuje zeby nauczyc sie wszystkiego co jest mi potrzebne zeby dotrzec do zalozonego celu? I w jakiej kolejnosci powinienem sie uczyc tych rzeczy, tzn. od czego zaczac, co potem i co dalej. Pozdrawiam, Robert |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak sie zastanawiam, jesli chce byc programista bardzo ladnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Cytat na poczatek programista PHP (...) w jakiej kolejnosci powinienem sie uczyc tych rzeczy, tzn. od czego zaczac, co potem i co dalej. i tu juz zle. Zacznij lepiej od C, nabedziesz sporo bardzo waznej wiedzy ktora jest ukryta w jezykach wyzszego poziomu, wiedza ta jest niezbedna do tego aby pisac optymalne aplikacje. Inaczej bedziesz zyl w zlym przkonaniu ze program ktory napisales jest taki super bo tak jest we wszystkich ksiazkach [tu wstaw jakis jezyk wyzszego stopnia]. Cytat Developer php nie ma wcale mniejszej wiedzy od developera Java (chyba, że ten zna też inny język ;p) moze od javy nie (chodz moglbym sie klucic), ale od np. C / C++ to owszem.Cytat ile czasu wedlug was potrzebuje zeby nauczyc sie wszystkiego co jest mi potrzebne zeby dotrzec do zalozonego celu? sporo, i powiem Ci jeszcze ze wiekszosc wiedzy ktora jest potrzebna programiscie to nie jest taka czysto techniczna tak jak o samym jezyku czy o narzedziu ale wiedza ogolna o informatyce. poczytaj sobie codinghorror.com - zrozumiesz o co mi chodzi.Pozdrawiam. Ten post edytował nasty 12.05.2008, 22:45:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:29 |