![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 3.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Strona: www.polishwords.com.pl zawiera materiały instruktażowe dla programistów. Została ona napisana w PHP z użyciem CSS i bazy danych MySQL. Jest ona oparta na phpfusion. Jednak layout i sama strona jest silnie zmodyfikowana. Wiele podstron została napisana od zera. Strona zawiera: - najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi z języka programowania C# - video tutoriale na temat programowania aplikacji desktopowych w C# i używania bazy danych MS SQL Server i obsługi Visual Studio 2008 - listę blogów programistów (w tym bloga autora dostępnego pod adresem http://www.polishwords.com.pl/blog ) - listę narzędzi i programów przydatnych programistom - recenzje książek dla programistów Prosiłbym o ocenę layoutu, wskazanie niedociągnięć, rzeczy które mogą zmniejszać użytkowość (usability) strony. Uwagi od strony kodu nie są potrzebne. pozdrawiam Ten post edytował tomaszs2 3.05.2008, 17:49:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 3.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
koderrr,
To nie jest jportal, ale php-fusion, a skin jest modem Valencia. Duzym modem. Jak pewnie jestes zaznajomiony z php-fusion to tam normalnie jest lewa kolumna, prawa, header i content. Troche staram sie to zmienic, u gory w headerze umiescilem info do logowania i wyszukiwarke i nowe filmy (obok logo). Czy taki kierunek jest dobry? radex_p Zmiana CMS-a nie ma sensu, bo za duzo modyfikacji by bylo, staram sie wyciagac w miare czasu ile sie da z php-fusion. Ale dlaczego piszesz ze trzykolumnowe?? Przeciez na stronie są dwie kolumny - lewa z menu i srodkowa z contentem. Nie ma tam prawej kolumny. No ale jezeli uwazasz ze nie jest ok, to moglbys podac jakis przyklad cms-a ktory wygladem jest "nowy"? To by rozjasnilo duzo jezeli chodzi o to, co masz na mysli. Marzy mi sie wlasny CMS, ale w obliczu wyboru content - cms, wole zajmowac sie tym pierwszym. Przynajmniej na razie. Ale masz racje, utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze trzeba tez pomyslec nad ulepszaniem wygladu. Mam jeszcze taką prośbę, jeżeli ktoś tutaj na forum zna sie na usability, czy mógłby coś doradzić, jakieś wskazówki? pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:08 |