![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam kontroler:
nastepnie w index.phtml mam:
a w templacie foo.phtml mam:
niestety wynikiem działania skryptu jest: Kod null co nie tak robię z przekazaniem parametru 'tablica' do widoku? Jaki popełniam błąd? Pozdrawiam Cezar708 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba cos namieszales, u mnie to co masz w pierwszym poscie dziala doskonale. no wiem, że coś jest namieszane (stąd ten wątek), ale ja nic nie zmieniałem w kodach Zenda, wszystko jest takie same jak po ściągnięciu (Zend Framework 1.5.1). Mam kolejny trop.... w pliku: Zend/View/Helper/Action.php jest kod funkcji action():
i jeśli zakomentuję linię (tu linię 12):
wszystko zaczyna działać tak jak powinno. macie może pomysł dlaczego tak się dzieje? Pozdrawiam ~EDIT Dobra znalazłem na Zendowskiej JIRA zagadnienie o tej samej treści co moje, na razie jest otwarte, a poprawka ma wyjść przy następnym release frameworka. Jest w helperze widoku action() pewien problem z klonowaniem obiektu Zend_View, po prostu źle to robią i w niektórych przypadkach (vide powyższy) dane są źle przekazane do widoku. Dopóki nie wyjdzie nowy release napisałem własnego helpera, który w prawidłowy sposób przekazuje zmienne do renderowanego widoku. Temat najprawdopodobniej jest wyczerpany. Pozdrawiam Cezar708 Ten post edytował Cezar708 14.05.2008, 16:06:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 08:32 |