![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałem dziś list z pogróżkami z edito.pl dotyczącego używania nazwy edico. W skutek tego musiałem zmienić nazwę edico na jakąś inną :/ Wie ktoś co można w takiej sytuacji zrobić ? Edico to nie był plagiat ale przypadek bo zarówno nazwa edito jak i edico wywodzi się od słowa edit. Rozumiem jednak ich stanowisko. Jak bardzo musi się różnić nazwa ? Czy mógłbym zmienić zazwę edico na edicopro albo coś w tym stylu ? Czy w kwestii prawnej wszystko byłoby OK ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aż chce się napisać, że dałeś... ciała...
Edito nie jest powszechnie kojarzoną marka i w świetle tego co wiem nie ma podstaw do żadnych roszczeń. Mimo, że podpisałeś umowę nadal możesz iść do radcy by się dowiedzieć czy przypadkiem nie ma podstaw do jej unieważnienia. Zostałeś celowo wprowadzony przez firmę Edito w błąd co do ich statusu prawnego ich nazwy i zastraszony w celu osiągnięcia korzyści. Manipulacja to też termin prawny. Ba mimo, że nie ma to związku ze sprawą, to powiem Ci, że Twoja strona prezentuje się o niebo lepiej i profesjonalniej od ich. Tak jak ~mike zauważył 50k kapitału zakładowego mówi za siebie jeśli chodzi o wielkość firmy a Ty od razu założyłeś, że masz do czynienia z nie wiem jaką korporacją. Wiem, że łatwo tak krytykować z zewnątrz i w jakiś tam sposób rozumiem Twój wybór ale Panie... krew wojownika w Twych żyłach nie płynie... co najwyżej orenżada... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 06:28 |