![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
elo!! robię księgę gości i chcę zeby przy dodawaniu wpisu mozna było kliknąć na n emotionkę i do pola wpisu doda sie znak adekwatny do danej ikonki, wiem ze jest to kod w javie ale ja wogole nie znam javy i czy kto mogl by mi w tym pomoc?? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
p.sp chodzi mi dokladnie o cos takiego jak na tym forum przy dodawaniu wpisu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam troszke krótszy kodzik do wstawiania emotów w textarea
Kod <script language="JavaScript">
function news(kod){ document.news.tresc.value=document.news.tresc.value+kod; } </script> I teraz tak formularz musi mieć nazwe news czyli : [xml:1:ecbb9dfc3e]<form name="news" method="post" action= "zapisz.php">[/xml:1:ecbb9dfc3e] Textarea musi byc nazwana tresc i byc zawarta w powyzszym formularzu [xml:1:ecbb9dfc3e]<textarea name="tresc" rows="6" cols="23"></textarea>[/xml:1:ecbb9dfc3e] Link do wstawiania emotikonki wygląda następująco : [xml:1:ecbb9dfc3e]<a href="java script:news(':-D')">tu odpowiedni rysunek</a>[/xml:1:ecbb9dfc3e] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:30 |