![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostałem dziś list z pogróżkami z edito.pl dotyczącego używania nazwy edico. W skutek tego musiałem zmienić nazwę edico na jakąś inną :/ Wie ktoś co można w takiej sytuacji zrobić ? Edico to nie był plagiat ale przypadek bo zarówno nazwa edito jak i edico wywodzi się od słowa edit. Rozumiem jednak ich stanowisko. Jak bardzo musi się różnić nazwa ? Czy mógłbym zmienić zazwę edico na edicopro albo coś w tym stylu ? Czy w kwestii prawnej wszystko byłoby OK ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie to typowe zastraszanie i nieuczciwa konkurencja. Microsoft na początku istnienia, mało przez podobne działania nie upadł w sporze z Netscape. W pierwszej instancji sąd nakazał podział Microsoftu i weź pod uwagę to, że byli już gigantem a Netscape małą firmą składającą się z kilku studentów. Nikt nie stoi ponad prawem, pomijając korupcję. Podpisałeś dokumenty czy nie, idź do radcy prawnego i zapytaj czy ich działanie nie kwalifikuje się pod nieuczciwą konkurencję, działanie monopolistyczne etc.
Nie ma co tak łatwo dawać się zastraszać, lepiej wydać te 100 czy 200 zł na poradę i przynajmniej mieć świadomość, że nie dało się wyrolować. ...i koniecznie przedłuż domenę. Może będą chcieli ją odkupić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 20:12 |