![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy zgodne z prawem jest zaproponowanie firmie X wskazanie dziur w oprogramowaniu w zamian za pieniądze ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja doskonale rozumiem i popieram mike. Choć czasami formułuje swoje opnie w dość "nieszczęśliwy" sposób przez co denerwują się na niego inni forumowicze ;-)
Sprawa jest prosta - relacja jednostronna zawsze będzie... jednostronna. Każdy fakt można nagiąć i przeinaczyć. Nie wiemy jak dokładnie np. wyglądały rozmowy studenta z firmą - może wcale nie było tak jak pisze, a bardziej skłaniało się to w stronę szantażu (nie twierdzę, że tak było). Sam pośrednio miałem do czynienia z programem Uwaga z TVN i wiem jak można przedstawić coś w mediach. U nas pojawił się pewien dość istotny problem poprzez zaniedbanie firmy, ale szybko został rozwiązany z korzyścią dla poszkodowanych (propozycja zwrotu pieniędzy, przeniesienia realizacji kontraktu do innej firmy lub zostanie w firmie do czasu rozwiązanie problemu). Nadmiernie również, że osoby przed podpisaniem umowy były informowane, że problem może wystąpić. W zasadzie na ~90 poszkodowanych osób 2 były niezadowolone (choć odzyskały pieniądze), reszta stanęła w obronie firmy i nie odeszła a problem wkrótce został rozwiązany. Oczywiście w TV pokazano te 2 osoby (nie poinformowano, że dostały pieniądze z powrotem) i przedstawiono pełno poszatkowanych i tendencyjnych wycinków z rozmów z osobami z firmy. Zadowolonych z rozwiązania sprawy klientów nie pokazano w ogóle, choć stanowili ogromną większość. Wyszło na to, że doszło do wielkiej afery, które w sumie nie było. Od tamtej pory nie mam 100% zaufania do ŻADNEJ informacji z mediów. Zawsze wiedziałem, że informacje można zmanipulować, ale nie sądziłem że osoby pracujące dla poważnej firmy za jaką uważam TVN są w stanie posunąć się do takich manipulacji i świadomie prezentować nieprawdę tylko po to aby był news. Także reasumując - nigdy nie dojdziemy prawdy. Jedyny obiektywny fakt to wyrok sądu. Ale nawet po wyroku fakty mogą zostać zniekształcone i będzie news, że ten a ten został tak a tak skrzywdzony złym wyrokiem. Tylko będąc na rozprawie i śledząc dowody można dojść prawdy, ale nikt z nas tego nie zrobi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 03:19 |