![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam przygotowac dokumentacje juz gotowej aplikacji, ale nie wiem za bardzo jak taki dokument powinien wygladac. czy mozna gdzies znalezc przykladowy konspekt? chcialbym to w celu edukacyjnym, nie zarobkowym. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie o to chodzi o czym napisal @empathon za co wielkie mu dzieki:)
phpdoc nie zrobi czegos takiego bo on chyba nie wie do czego ma sluzyc dana funkcja i nie umie opisac uzytkownikow itd. wiem ze mozna w @description pisac, no ale bez przesady - tam mozna napisac ogolnikowy opis zeby miec rozeznanie w kodzie (jako programista). ja myslalem zeby opisac to mniej wiecej tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie o to chodzi o czym napisal @empathon za co wielkie mu dzieki:) phpdoc nie zrobi czegos takiego bo on chyba nie wie do czego ma sluzyc dana funkcja i nie umie opisac uzytkownikow itd. wiem ze mozna w @description pisac, no ale bez przesady - tam mozna napisac ogolnikowy opis zeby miec rozeznanie w kodzie (jako programista). ja myslalem zeby opisac to mniej wiecej tak:
Cieszę, że pomogłem. To o czym teraz napisałem będzie raczej modelem systemu z określeniem standardów i zakresu użycia gotowych komponentów. Bliżej temu do specyfikacji nie dokumentacji. Myślę, że zainteresuje Cię książka z której cytowałem w poprzednim poscie. Kosztuje około 22 pln wiec na pewno nie stracisz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował empathon 5.05.2008, 18:24:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:42 |