![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad jednym problemem.
Czego tak naprawdę powinno się używać w kodzie programu? Kod cudzysłów " or apostrof ' Z tego co czytałem (mogę się mylić), to PHP interpretuje ciągi zawarte między " " jako zawartość w której występuje zmienna. Co w nadmiarze prowadzi co zbędnego obciążania serwera. W takim razie do czego służą apostrofy i czemu program dziła jeśli po znaku = wpiszemy bezpośrednio zmienną lub ciąg znaków, nie używając w/w znaków? Czemu najczęściej wykorzystywanym znakiem jest cudzysłów? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 1 Dołączył: 4.05.2008 Skąd: Mokotów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardziej przekonały mnie argumenty mówiące o tym, że lepiej używać cudzysłowu. Nie generuje on wielkiego obciążenia dla serwera, a dla początkującego jest prostszy w użyciu, tak? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
E: Ok, nie ma co kombinować. Lepiej od razu nauczyć się tak, jak być powinno. Ten post edytował Itep 4.05.2008, 13:01:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:05 |