![]() |
![]() |
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam małe pytanko W pliku index.php includuję i wyświetlam plik test.php w odpowiedniej części pliku index.php (w konkretnym miejscu w tabeli) w pliku test.php zawarte są linki do innych podstron czy jest możliwość aby te podlinkowane podstrony wyświetlały się w pliku index.php dokładnie w tym samym miejscu zamiast pliku test.php bo ciągle mi się otwierają w nowym oknie.
Powód edycji: Poprawiłem tytuł. /webdicepl
|
|
|
![]() |
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeżeli chodzi o ramki to wiem, że można tym się posłużyć ale to odpada.
Zastanawiam się nad opcją połączenia tych dwóch plików w jeden (czyli pliku test.php i linki.php). A więc zaczne pokolei kawałek kodu z pliku index.php odpowiedzialnego za includowanie: index.php
plik test.php: - wyświetla kawałek newsa i link do czytaj więcej i tu właśnie problem po kliknięciu w link czytaj więcej otwiera się w nowym oknie zamiast w tym docelowym. Może macie jakiś pomysł wpadło mi do głowy aby może połączyć te 2 pliki zachowując ich funkcjonalność
i plik linki.php wyświetlający całość newsa
I co myślicie, że da się to połączyć w jeden plik i wtedy by było OK. Bo jeden plik będzie includowany w index.php. Myślałem że z pomocą przyjdzie tu instrukcja IF (jeżeli chodzi o połączenie 2 tych plików w jeden) ale kombinowałem i nie wiele wyszło :-) Proszę o pomoc! i dzięki z góry |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:24 |