![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdy z mojego systemu mailingowego chce wyslac mailing do ludzi i wciskam 'wyslij' wtedy przegladarka laduje strone wynikowa przez caly czas wysylania i dopiero potwierdza.. jak temu zapobiec, tzn pobrac userow z bazy i jesli baza nie zwroci bledu to wyswietlic ok i juz proces wysylania zostawic bez trzymania przegladarki usera?
zrozumiale napisalem mam nadzieje... pozdr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ustawiasz [manual:6b541af2f7]ignore_user_abort[/manual:6b541af2f7] i nie wysylasz nic za pomoca print echo itp, mozesz zamknac po wywolaniu przegladarke a skrypt i tak sie wywola do konca...
I użytkownik sam musi sobie przerwać połączenie z serwerem, pomijając fakt, że przeglądarka może nie wyrenderować żadnej strony. Trochę to nieeleganckie. Już to komuś kiedyś tłumaczyłem. Jeśli ma się dostęp do bazy danych i czegoś co potrafi wywoływać skrypt co jakiś czas (np. cron) to lepiej napisać dwa skrypty. Jeden (ten odpalany z WWW) wsadza żądania do bazy i kończy działanie, a drugi z crona wyciąga z bazy list(y) i rozsyła. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 10:14 |