![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chce zrobić newsy na stronie , takie że każdy kto zna hasło może dodać newsa(i admin może to zrobić online). Ale pytam czy jest na to jakiś skrypt , czy musze korzystać z systemów newsowych dostępnych na stronach.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zrobiłem skrypt, który generuje newsy przez MySQL i ... nie dziala:
Skrypt jest taki: [php:1:bccd44fb42] <? mysql_connect ("localhost", "root", "") or die ("Nie można połączyć się z MySQL. Newsy nie będą działały. Przepraszamy!"); mysql_select_db ("newsy") or die ("Nie można nawiązać połączenia z bazą danyc newsy. Przepraszamy!"); $wynik = mysql_query ("SELECT * FORM newsy WHERE ok=1". "ORDER BY nr DESC LIMIT 0,4;"); while ($rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { print "<P><B><A HREF="glowna.php?nr=" .$rekord[0]."">"; print $rekord[2]."</A></B><BR>".$rekord[3]."</P>"; print "<P ALIGN=RIGHT><I>".$rekord[1]."</I></P>n"; } ?>[/php:1:bccd44fb42] Gdy włącma strone przez http://localhost/katalog strony i potem glowna.php wsywielta sie blaD W ZALADOWANEJ STRONIE!!! : Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:apachehtdocsstrona emakerglowna.php on line 121 Linia 121 to ta z tym textem : "while ($rekord = mysql_fetch_array ($wynik))" POMOCY ja to muszemi eć :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:26 |